Позиция на СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ относно проект – Пробив водна палата

Позиция на СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ относно проект – Пробив водна палата

СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ винаги сме били активни при обсъждане и решаване на въпроси с транспортната инфраструктура и екологичните проблеми на Пловдив. Винаги сме отстоявали позициите си в полза на обществото и бизнеса, като освен това сме оказвали съдействие на общинската администрация в множество направления.

Всяка една градоустройствена промяна е трудна, защото всички ние, жителите на Пловдив, сме зависими от нея. Променя се динамичният ни стереотип, променят се ежедневните ни маршрути, трафикът ни изнервя.

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ твърдо вярва, че бъдещето на града ни е именно в промяната и развитието на модерна инфраструктура, която ще направи ежедневието ни  много по-удобно и сигурно.

Проектът за пробива при Водната палата е именно това визионерско решение. Такива инженерни съоръжения отдавна са помогнали на интензивността на трафика в Западна Европа, Истанбул, София и др.

Ние от Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ сме убедени, че този проект е в интерес на пловдивчени, в интерес на усилията ни за по-чист въздух и най-вече за облекчаване на трафика. Точно затова се включваме в публичната дискусия, за да не позволим да се политизира решението и да продължим да работим в посока Община Пловдив да се превърне в една привлекателна социална среда за живот и развитие.

 

С уважение,

СНЦ „Бизнесът за Пловдив“