Работна група от "Бизнесът за Пловдив" се срещна отново с Областния управител, г-н Здравко Димитров

Работна група от "Бизнесът за Пловдив" се срещна отново с Областния управител, г-н Здравко Димитров

На 17-ти декември, 2018-та година,  в Областна администрация – Пловдив се състоя четвърта среща на СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ (в лицето на Атанас Рогачев, Любозар Фратев, Тодор Абаджиев, Кирил Василев и Гавраил Иванов) с Областния управител г-н Здравко Димитров, на която продължи обсъждането на транспортните връзки на входно-изходните артерии на Пловдив – посока Асеновград и Пазарджик.

Бяха коментирани варианти за изграждане на естакада над кръговото кръстовище на Асеновградско шосе.  „Бизнесът за Пловдив“ изрази желанието на бизнеса със стартиране строителството на кръговото кръстовище през пролетта да има проект за естакада, съгласуван с Министерство на регионалното развитие и да не се стига до дублиране на дейности и излишно изразходване на средства.

От страна на Областния управител г-н Здравко Димитров има пълна готовност за съдействие за бързо одобрение на проекта за естакада от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Председателят на УС на „Бизнесът за Пловдив“, г-н Атанас Рогачев, постави въпроса за реконструкция на кръговото кръстовище на Пазарджишко шосе с Околовръстния път. Експерти от Областна управа ще проверят в община „Марица“, в чието землище попада това съоръжение, какви територии засяга, тяхната собственост и какви са възможностите за неговото разширение.

На следващата среща ще присъстват и експерти от службите по противопожарна охрана, с които ще се обсъди вариант за метална конструкция на част от естакадата на Асеновградско шосе, както се строят подобни съоръжения в повечето европейски държави. Този проект е по-евтин и по-бърз за осъществяване.

Срещата ще се състои на 8-ми януари, 2019-та година, от 14.00 часа, в заседателната зала на Областна управа-Пловдив.

 

 

Гавраил Иванов /2018/