Впечатляващата изложба и колекционерското графично издание на ателието по „Сериграфия” към НХГ „Цанко Лавренов” събраха десетки почитатели в реставрираната от Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ Къща на Иван Червоземски в Стария град

На специална церемония бе прерязана лентата на Културен център „Бизнесът за Пловдив“ във възстановената от Сдружението възрожденска къща „Иван Черноземски“ в Стария град.

Залите и широкият двор приемат изложби, литературни четения, кино прожекции и събития от всяка сфера на изкуството, съобщиха от Бизнеса за Пловдив.

Новото начало, като културен център, бе дадено с коктейл и представяне на книгата „Страшната народна злочестина“ на Недко Каблешков. Тя е преиздадена, благодарение на инж. Любозар Фратев и разказва за заметресението в Южна България през 1928 година.

Инж. Атанас Рогачев, председател на Сдружението приветства присъстващите и благодари на всички участници в процеса на реновиране на къщата, както и на Община Пловдив и Областна управа.

Гостите бяха посрещнати в нежната музикална компания на Нина Сталева – флейта и Лука Тодоров – пиано. Вечерта продължи с джаз в изпълнение на Мирослава Тодорова и Илин Папазян, а гостите имаха и възможността да разгледат колекция картини на Стоян Даскалов – Aeterna Art Gallery, сред която бяха произведения на Златю Бояджиев, Васил Бараков, Цанко Лавренов и още знатни художници.

На официалното откриване присъстваха представителите на местната и държавната власт, неправителствени организации, на бизнеса и културни среди.