„Бизнесът за Пловдив“ инициира нов модел за съвместна работа с институциите

„Бизнесът за Пловдив“ инициира нов модел за съвместна работа с институциите

На първата за 2019-та година среща между представители на СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ и Областния управител Здравко Димитров, провела се на 8-ми януари, бизнесът предложи краткокрочни решения за облекчаване на автомобилния трафик на възлови точки по Околовръстното шосе на Пловдив:

  • На колелото на караулката на Асеновградско шосе да се предвиди изграждане на естакада, като се проектира със стоманени колони и бетон. Проектирането ще се финансира от сдружението, а самото изпълнение с тази конструкция ще е по-евтин вариант;

 

  • На колелото на Околовръстно шосе и Пазарджишко шосе също да се изгради естакада и дясна скоростна лента в посока Пловдив, както и разширяване с още едно платно на кръговото;

На  срещата участваха  Зам. областният управител Петър Петров , Зам. кметът на община Пловдив Димитър Кацарски, директорът на ОПУ – Пловдив Пламен Райчев, архитектите Валентин Маринов и Атанас Недевски, главният инспектор Петър Тосков – РСПБЗН – Пловдив, експерти от Областна администрация, „Пътпроект“ и общините Асеновград, Куклен и Родопи.

„Бизнесът за Пловдив“ и Областният управител се обединиха около идеята да се организира среща в средата на следващата седмица в АПИ с входиране на 3 конкретни искания до агенцията и подкрепа от Областния управител за даване ход на препроектиране на гореспоменатите конфликтни транспортни точки, както и даване на ход на препроектиране на цялото трасе на Околовръстното шосе.

В непосредствена близост до Околовръстното шосе са автомагистрала Тракия, Митница Пловдив, летище Пловдив, както и новият Интермодален терминал Златитрап, но остава проблемът с инфраструктурата по 18 километровото трасе, поради което представителите на „Бизнесът за Пловдив“ настояват от държавата да се оптимизират процедурите по решаване на съществуващите проблеми.

„Бизнесът за Пловдив“ инициира нов модел на съвместна работа с институциите, чрез който да се реализира крайната цел – облекчаване на трафика –  както за бизнеса, така и за гражданите от Пловдив и региона.

 

 

Гавраил Иванов /януари, 2019-та година/