„Бизнесът за Пловдив“ със становище по казуса с Митница Пловдив

„Бизнесът за Пловдив“ със становище по казуса с Митница Пловдив

На 21-ви септември, 2018-та година, Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ изпрати становище по идеята за преместване на Митница – Пловдив в Стара Загора до министър-председателя на България г-н Бойко Борисов, до председателката на комисията по бюджет и финанси – г-жа Менда Стоянова – и до министъра на финансите – г-н Владислав Горанов.

Членовете на „Бизнесът за Пловдив“ са приели за своя кауза превръщането на града в по-добро място за живот и бизнес. В тази връзка те с изненада научиха за идеята за преместване на Митница Пловдив в Стара Загора – едно предложение без икономическа логика.

Пловдив е естествен център на Южен централен район с най-добре развита икономика. Множество чужди и български инвеститори развиха свои произвоства в Пловдив и прилежащия регион, разчитайки на адекватно своевременно митническо обслужване. Евентуалното преместване на митницата в Стара Загора означава подвеждане и съответно разочарование на инвеститорите, които обективно ще се сблъскат с проблеми в това направление.

Сдружението оценява идеята за преместването на митницата в друг град като необмислена, необоснована и вредна за развитието на Пловдив и Южен централен район и призовава недопускане вземането на подобно решение.