Визия за Пловдив

Визия за Пловдив

Членове на СНЦ“Бизнесът за Пловдив“ присъстваха на представяне на идеята на община Пловдив да промени концепцията за градско планиране и създаде ново звено по примера на „Визия за София“.

В Галерия „Капана” пловдивчани  се запознаха с идеите и модела на работа на екипа  от столичното общинско предприятие „Софпроект” . Според тях  проблемът в градското управление най-често е липсата на синхронизация между отделните дирекции, а не толкова корупцията.

Изграждането на цялостна визия за развитието на Пловдив и околните общини е сред приоритетите на СНЦ“Бизнесът за Пловдив“.  За такъв комплексен анализ не веднъж сме настоявали и сме предлагали експертната си помощ с проучвания и анализи. Пловдив не случайно е на 8 хиляди години .Това място е естествен търговски, комуникационен и културен център, пресечна точка на три  паневропейски коридара . Имаме балансирано представяне на всички сектори на икономиката, наситена транспортна инфраструктура, летище.

Създаването на звено за комплексен анализ и концепции за градско развитие към община Пловдив е сред идеите, които бихме насърчили.