Входирани предложения от Сдружение "Бизнесът за Пловдив" в Община Пловдив

Входирани предложения от Сдружение "Бизнесът за Пловдив" в Община Пловдив

Със създаването на СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ членовете си поставиха за цел да създават благоприятна среда за генериране на предложения, с които да подпомагат позитивното развитие на Пловдив, подобряването на бизнесклимата и превръщането на града в по-добро място за живот.

На 10 юли 2018 г. Сдружението „Бизнесът за Пловдив“ входира в Община Пловдив три от предложенията си, които обсъди на втората работна среща с кмета на града – инж. Иван Тотев в края на месец юни, а именно:

  • Игнориране на ЖП-връзката Централна гара – Гара Филипово – преустановяване на движението би помогнало значително за облекчаване на автомобилния трафик в града. Реализацията на това предложение не изисква инвестиции, а е въпрос на предприемане на организационни мерки.
  • Подобряване на таксиметровите услуги за жителите и гостите на града – по-представителен таксиметров превоз в навечерието на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и подобряване на имиджа на града.
  • Изграждане на кръгово кръстовище на бул. „6-ти септември“ и „Васил Априлов“ и пускане на движението по ул. „Младежка“, което значително ще облекчи автомобилния трафик в района.

Членовете на СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ са готови да съдействат на общинската администрации при разговори с ръководството на БДЖ, собствениците на таксиметровите фирми в града и всички организации, от които зависи решаването на тези проблеми, което ще е стъпка към превръщането на Пловдив в модерен европейски град.

Транспортният комфорт на гражданите и гостите на Пловдив е важен за всички нас!

 

/Гавраил Иванов – юли, 2018/