Пленер "Творецът" в Културен център "Бизнесът за Пловдив"

Пленер "Творецът" в Културен център "Бизнесът за Пловдив"

На 07.06.2021 г. Културен център “Бизнесът за Пловдив ” в къща “Иван Черноземски” стана домакин на  пленер “Пловдив – от твореца сътворен”. Той бе открит от инж. Любозар Фратев, Президента на Ротари “Пълдин Пловдив”  Мирослав Трифонов и известния пловдивски художник Матей Матеев.

В пленера са поканени за участие пловдивските художници  Емилия Арабаджиева, Лидия Симеонова, Николай Няголов, Иван Краевски и бургаският творец Добрин Вътев. Редом с тях ще рисуват и двама млади творци. Радостина Стоева е ученичка в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ – Пловдив, а Искрен Дочев е ученик в Националната гимназия за сценични кадри и екранни изкуства.Младите автори от пленера  ще зографисват портрети на Георги Сава Раковски, които ще отидат  в сбирката на фондация „Народните будители и аз“.

Изпълнителния директор на Сдружението – Александър Стайков привества участниците в пленера, като изказа вълнението си, че СНЦ “Бизнесът за Пловдив” работят не само за по – добър град в материалния смисъл, но се грижат и за духовното развитие на пловдивчани.

СНЦ “Бизнесът за Пловдив” покрепи финансово реализирането на “Творецът”, като част от картините ще станат част от постоянната експозиция в Културния център.

Пленерът ще продължи до 12 юли, като ще завърши с експозиция на творбите.