Пристигна шоковият фризер за Кръвния център в Пловдив

Пристигна шоковият фризер за Кръвния център в Пловдив

Днес бе дарен и шоковият фризер за съхранение на кръвна плазма, сумата за който беше събрана по инициатива на г-жа Нели Иванова, Лайънс Клуб Филипополис,  подкрепена от СНЦ “Бизнесът за Пловдив”, обществото на град Пловдив и Община Пловдив.

Предаването на шоковият фризер бе направено от г-жа Нели Иванова, г-жа Анета Попова – представител на Лайънс Клуб Филипополис и г-н Александър Стайков – изпълнителен директор на СНЦ “Бизнесът за Пловдив”.
Д-р Соня Джевизова прие с благодарност дарението и използва възможността да разкаже за дейността на Кръвния център от ноември, когато бе дарен първият апарат за извличане на кръвна плазма от СНЦ “Бизнесът за Пловдив”, до днес. Тя сподели, че целият екип са изключително признателни на Сдружението и всички, които се включиха в дарителските инициативи за обособяването на Кръвния център, тъй като липсата на двата апарата и фризера би довела до задълбочаване на здравния проблем в областта. От 18 – ти ноември към днешна дата, Кръвният център напълно покрива нуждите на Пловдив, като успява да снабди дори Хасково, Смолян, Кърджали и Пазарджик. Към момента, с оглед наличната апаратура, успяват да преминат през тази манипулация над 8 дарителя на кръвна плазма, на ден.
Припомняме, че за максимално кратко време, в рамките на 2 месеца, с общи усилия, Пловдив бе снабден с  животоспасяващата апаратура, благодарение на съвместното разбиране за изключителната необходимост от високотехнологичните съоръжения и водени от висшето убеждение за съхранение на човешкия живот!
Благодарим Ви за съдействието по разпространение на новини, свързани с дейностите на сдружението!
  Весела и здрава Нова 2021 година!