Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ направи дарение за децата на Сирия

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ направи дарение за децата на Сирия

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ закупи 217 кашона адаптирано бебешко мляко за децата на Сирия от районите, пострадали от опустошителното земетресение в началото на февруари. Документите за дарението бяха връчени на областния управител на Област Пловдив Ангел Стоев от изпълнителния директор на сдружението Александър Стайков.

„Бих искал да изкажа своята огромна благодарност към представителите на сдружението, които се включиха в тази хуманитарна акция на служебния кабинет в отговор на молбата на Посолството на Сирийската арабска република“, заяви областният управител и връчи благодарствен адрес на председателя на УС на СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ Атанас Рогачев. По думите му това е най-голямото дарение до момента и е на обща стойност 30 000 лв. „Очакваме и други дарители и от останалите областни градове да се включат, защото няма нищо по ценно от това да помогнеш на най-безпомощните – бебетата в най-крехката възраст“, коментира Ангел Стоев и припомни, че България беше първата държава, която изпрати спасителни екипи в бедстващите райони на Турция.

Дарението ще бъде предадено на Посолството на Сирия, което ще организира транспортирането до засегнатите райони, които са в допълнително влошена хуманитарна обстановка след  близо 10-годишната война, която се води там.