СНЦ "Бизнесът за Пловдив" дари втори чисто нов апарат за извличане на кръвна плазма

СНЦ "Бизнесът за Пловдив" дари втори чисто нов апарат за извличане на кръвна плазма
СНЦ “Бизнесът за Пловдив” достави и втория чисто нов апарат, от най-висок клас за извличане на кръвна плазма на Центъра по трансфузионна хематология в Пловдив. Втората машина се очакваше да пристигне през първото тримесечие на новата 2021 г., но с оглед задълбочаващия се здравен проблем, Сдружението успя да скъси срока на доставка. Дарението се извършва месец след доставката на първия апарат.
СНЦ “Бизнесът за Пловдив” дари на Хематологичния център и два  автоматизирани  терапевтични столове за кръводаряване, както и общо 80 бр. двойни и 24 бр. тройни сетове за извличане на реконвалесцентна плазма.
Припомняме, че Сдружението допълни и голяма част от сумата, необходима за закупуване на шоков фризер за съхранение на кръвна плазма, който също се очаква до броени дни, във връзка с обществената инициатива “Спаси живот”.
 Предаването на втория апарат от страна на Сдружението, бе направено от г-н Александър Стайков – Изпълнителен директор на СНЦ “Бизнесът за Пловдив”, а д-р Соня Джевизова, директор на кръвния център, прие с изключителни благодарности този акт на социална ангажираност, с който освен че се създаде възможността за дарение на кръвна плазма и в гр. Пловдив, значително се увеличи и обемът на оборудване на Хематологичния център.
Използваме възможността да поздравим всички кръвни дарители до момента и да направим апел към хората, които имат възможност и все още не са дарили.
Специални благодарности и на дарителите на средства, които не са членове на Сдружението, но веднага се включиха в инициативата!
 Пожелаваме Ви здраве и Светли празници !