СНЦ "Бизнесът за Пловдив" дари медицинската апаратура за извличане на кръвна плазма

СНЦ "Бизнесът за Пловдив" дари медицинската апаратура за извличане на кръвна плазма

Днес бе дарена закупената от СНЦ “Бизнесът за Пловдив” апаратура за извличане на реконвалесцентна плазма на Центъра по трансфузионна  хематология – Пловдив.

 

Инициатива бе предприета с оглед възникналата необходимост от кръвна плазма за лечение на болни от коронавирус.

От днес лечение на болни от коронавирус с вливане на антитела от кръвна плазма ще може своевременно да се извършва и в Пловдив. 

 В Районния център по трансфузионна хематология, вече са подготвили и са създали условия за осъществяване на дейността,където специалистите ще подготвят нужния препарат.   

 

 Предаването на апаратурата от страна на Сдружението бе направено от г-н Александър Стайков – Изпълнителен директор на СНЦ “Бизнесът за Пловдив”, а д-р Соня Джевизова, директор на кръвния център, прие с изключителни благодарности този акт на социална ангажираност .

Използваме възможността да направим апел към всички обществено ангажирани хора, които вече са преболедували COVID-19 да се включат в битката за спасяване на човешки животи!

СНЦ “Бизнесът за Пловдив” благодари на дружествата, които не са членове на Сдружението, но се включиха веднага в инициативата, сред които г-н Йордан Николов,  ВП Брандс Интернешънъл АД, КОМСО ООД, Тракия РМ ЕООД.