СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ и Областният управител Здравко Димитров обсъдиха реконструкцията на Околовръстното

СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ и Областният управител Здравко Димитров обсъдиха реконструкцията на Околовръстното

Поредна среща между Здравко Димитров – Областен управител и членове на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ бе посветена на транспортните проекти, които да облекчат натовария трафик, да  улеснят връзката на града с промишлените зони и ускорят икономическия напредък на региона.

С 200 милиона лева, отпуснати от правителството, разширяването на околовръстния път и свързването му с АМ“Тракия“ от изток се превърна в приоритетен обект. До края на месеца ще започне изграждането на кръговото кръстовище с пътя Пловдив – Асеновград, сподели  Здравко Димитров. Различните лотове на трасето са в различни етапи на подготовка и планиране. За Югозападната част на околовръстното от караулката на КАТ до АМ“Тракия“ има проект в идейна фаза, който включва удвояване на пътя , като всички пътни възли и връзка са на две нива. Предстоят възлагане на проектиране на локали, процедури по отчужданаве и възлагане на инженеринг.

Югоизточната част на околовръстното включва и изграждането на нов път до Ягодово и включване от съществуващото трасе към АМ “Тракия“.

На срещата инж.Атанас Рогачев, председател на Сдружението представи отново проектите за изграждане на естакада на пътя Пловдив – Асеновград и байпас на кръговото на пътя Пловдив – Пазарджик, който да разтовари трафика от Смолян към Пловдив.

Уговорена бе поредна среща, в която ще се включат и представители на АПИ, на която ще се обсъди интегрирането на проектите на СНЦ “Бизнесът за Пловдив“.